WYSIWYG Web Builder
Ide og planlægning
Ideen til Sevilla turen
I november 2002 gik snakken lidt på at tage en vandretur i nord Norge eller Sverige for at opleve lidt udover det sædvanlige. Vi var begge ungkarle og kan egentlig godt lide en lille udfordring ude for husets fire vægge. Så en lang tur i det fri, uden tag over hovedet og de almene daglige hjælpemidler, ville ikke være af vejen.
Der gik ikke andet end 14 dage før Lars foreslog en cykeltur. Henrik var ikke vant til at cykle så det lød da som en udmærket udfordring. Der blev så spurgt til destinationen. Svaret hertil lød i alt sin enkelthed: Sevilla. Ideen blev straks godtaget. Her efter kom forklaringen på destinationen: Lars' yngste datter skulle på sprogskole i Sevilla så stedet var oplagt. Herefter blev der talt lidt om mulighederne for en sådan tur:

Hvor lang tid skal man bruge.

Først måtte vi undersøge afstanden på cykel. Vi undersøgte lidt hjemmesider og fandt bl.a. Fritz Hansen, som har cyklet Nordkapp-Gibraltar og kunne ud fra hans rutebeskrivelse se at der er ca. 3200-3500 km. fra Hornbæk/Tikøb (i Nordsjælland) hvor vi bor.

Vi talte om at køre 150 km. om dagen, (det ville tage mere end 3 uger uden pause), men det rettede vi hurtigt til 200-220 km. om dagen. Et højt mål, er der mange der mener. Men ikke desto mindre kørte Fritz Hansen ca. 300 km. om dagen. Derefter var det bare at regne ud at vi havde brug for 16 køredage, evt. 2 hviledage og på 3 ugers ferie kunne vi så lige nå et par dage i Sevilla. Men vi blev besat af ideen og fremskyndte den til at få sin påbegyndelse skærtorsdag, d. 17.4.2003, lidt før end vi havde tænkt os. Det ville give os 5 dage mere i form af påsken. 26 dage i alt. Altså lidt ferie i Sevilla hvis varighed vil være bestemt af vores daglige præstationer undervejs.


Her efterlader vi mange med spørgsmålet; Hvordan når de så hjem? VI FLYVER ;-)


Træning.

Den var værre. Hvad gør man for at komme i form til sådan en præstation? Vi var ikke vant til noget lignende på cykel så der skulle ske noget drastisk. Vi havde hørt lidt om Body Bike som efter sigende skulle være en videreudvikling af spinning. Vi lagde blødt ud i midten af januar med en gang om ugen. I starten af februar intensiverede vi hurtigt træningen op til 3-5 gange om ugen. Da vi ikke havde fundet vores cykler endnu var det den eneste mulighed for at træne hårdt. Den 22. februar tog vi toget til København og hentede vores cykler og fejrede det ved at køre hjem, små 55 km. Men da vi havde vores arbejde at passe til hverdag og det som sagt ikke er lyst så længe, fortsatte vi vores træning i centret. Der opstod hurtig en hvis afhængighed i at træne Body Bike. Den 15. marts havde vi også fået vores cykeltøj og det skulle selvfølgelig testes på landevejen. Vi planlagde en lille tur på 80-100 km. men blev overraskede af kulden og så det blev kun sølle 43 km. Det tog til gengæld kun 1 ½ time med et snit på 28 km/t. Benene var umådelig gode i forhold til da vi hentede vores cykler i København, så Body Biken havde da gjort sit. Da vi kunne mærke at træningen i centret havde givet en så væsentlig forbedring intensiverede vi træningen yderligere. Vi var der ikke flere gange om ugen, men pressede mere modstand på cyklerne og holdt de svære øvelser ud længere end instruktørens vejledning og tog nu både basic og etter hold og nogle enkelte dobbelte timer som startede med en basic time efterfulgt af et etter hold + opvarmning, altså 2 ½ times koncentreret træning. Weekenderne skulle være til ture på landevejen, men med den hårde målrettede træning i hverdagene blev vi nødt til at holde pause lørdag og søndag (nogle gange også fredag) for at give benene tid til at restituere. Da vi havde 11 dage tilbage i træningscentret intensiverede vi endnu mere og kørte alle hvad der var af timer efter fyraften og i weekenden. Det var lidt hårdt 9.-10. dag, men med udsigt til et hvil afsluttede vi vores træning på sidste dag med en dobbelt time, hvor der virkelig blev trådt igennem uden større tegn træthed.  Så alt i alt har vores træning været mere baseret på centret end på landevejen, men til gengæld har vi fået banket musklerne op i en helvedes fart

Ideen til navnet On tour


Vi skulle jo bruge et navn til denne hjemmeside og Lars kom hurtigt med forslaget OnTour. Man må sige at OnTour falder godt ind i vores projekt og senere, med glimt i øjet, kan vi forhåbentlig lave det om til WeWereOnTour ;-)

Vi var lidt overraskede over at den første ide til navnet var ledigt på nettet og vi har siden erfaret at det er blevet et eftertragtet domænenavn, MEN VI KOM FØRST…